Pat sare pentru fripturi

Pat de sare pentru fripturi
Pat de sare pentru fripturi

<= Inapoi la produsele noastre               Spre Comenzi =>

Mod de utilizare pentru pripturi:
Se pune sarea într-o tavă și se întinde uniform, grosime de 1 –2 cm.
Se pune carnea ( pește, porc , mânzat, pui etc. ) condimentată dar nesărată pe sare și se pune tava la cuptorul încins 300—350 °C. Se ține până se rumenește. Poftă bună !
Acest produs este selectat , prelucrat și ambalat manual! A se păstra la loc uscat .

Mod de utilizare pentru varză la butoi:  Se curăță varza proaspătă, se scobește bine cotorul se umple golul obținut cu sare, se curăță 500 gr de hrean, opțional se poate pune : conopida , un gutui la butoi, varză roșie căpățână mică  ( pentru culoare )se clădește varza intr-un butoi curat . Dacă butoiul nu are cep pentru rotirea saramurii se poate folosi un furtun curat pentru barbotare . Varza se clădește in așa fel sa rămână cât mai puțin loc liber între căpățâni şi să nu curgă sarea din varza. Se pune un dog de lemn deasupra si se tasează cu un bolovan curat de 5—10 kg . Se acoperă cu o cârpa butoiul se tine trei zile fără apă ,timp în care sarea se va dizolva puțin. După trei zile se toarnă apa calda dar nu fierbinte , la fiecare 10 litri de apa se mai pune 300 gr de sare peste varza . Saramura se va roti la început zilnic, la apariția frigului se poate roti o data pe săptămâna .

Recomandat pentru conservarea legumelor , a cărnii si a preparatelor din carne , lapte si brânza .
A se depozita /păstra in loc uscat si curat .

Pret:
Pat sare pentru fripturi (2 kg) – preț 5 lei